26 augustus 2023

Houtrot renovatie

Symptomen van houtrot moeten direct behandeld worden. Hoe eerder, hoe beter. Houtrot behandelen in een vroegtijdig stadium voorkomt mogelijk hoge kosten. In sommige gevallen is reparatie namelijk geen optie meer. Kozijnen, raamdelen of deuren moeten dan (deels) vervangen worden. In dit geval leveren en plaatsen wij álles wat nodig is. Desalniettemin, voorkomen is beter dan genezen. Cliché, maar waar.

Last van verrotte onderdorpels, aangetaste kozijnen of doorgerotte balustrades? Saarloos Schilderwerken is specialist in houtrot reparatie. Ik ben Repair Care gecertificeerd en kan elke vorm van houtrot aanpakken. Dit vakwerk combineer ik met verregaande garanties en kraakheldere communicatie. Voor, tijdens en na de klus.

De kracht van hout

Houtwerk geeft een pand net dat beetje extra karakter. De gevreesde vijand is houtrot. Het kan een groot probleem vormen in onderdorpels, kozijnen, deuren en andere houten onderdelen, en ligt soms eerder op de loer dan je denkt. Door bijvoorbeeld slechte ventilatie, te dun aangebracht of verweerd schilderwerk, het roesten van nagels of spijkers. Vocht vindt zijn weg dan door het houten element, met houtrot als ongelukkig eindstation.

Ik begrijp de waarde van authentiek houtwerk, ook waarom die waarde in het geheel behouden moet blijven. Ik heb mij in de loop der jaren gespecialiseerd in houtrot reparaties, met ruim 28 jaar ervaring, waarin ik veel geleerd heb van de oude vaklieden heb ik dan ook genoeg kennis in huis om houtrot vakkundig te repareren.

Houtrot reparatie specialist

IK breng een pand terug in de origineel lijkende staat en zorg tegelijkertijd voor vernieuwde bescherming. Van de allernieuwste woningen tot aan de oudste karakteristieke panden. Dit doe ik niet alleen heel zorgvuldig, maar ook heel duurzaam. Ik werk onder anderemet het herstelsysteem van Repair Care.

 sanering

Uiterst zorgvuldig inspecteer ik al het houtwerk dat jouw pand rijk is. Inclusief de moeilijk bereikbare plekken die doorgaans worden overgeslagen. Voordat ik begin met het schilderwerk, verwijder ik het aangetaste hout volledig tot aan het gezonde hout. Houtrot breidt zich namelijk uit onder de nieuwe verflaag. Niet met beitels of ander gereedschap, maar met een speciale machine. Met deze machine blijft de houtstructuur behouden en is de hechting optimaal. Zo kan er geen vocht in de houten onderdelen trekken en wordt het ontstaan van problemen voorkomen.

Ervaring heeft mij geleerd dat polyester plamuur of acrylaatkit niet geschikt is voor het buitenschilderwerk. Wel goedkoop, niet duurzaam, dus uiteindelijk duurkoop!! Veel beter is om een goede 2-componenten epoxy te gebruiken in houtrot reparaties. Met deze epoxyplamuren wordt iedere zwakke plek in het hout duurzaam hersteld. Na houtrot reparatie het houtwerk weer als nieuw en jouw pand weer de blikvanger van de straat.

Ik zeker van de kwaliteit die ik lever. Met vakkundige houtrot reparaties voorkom ik dat houtrot terugkomt. Hiervoor sta ik garant. IK bied 5 jaar garantie op de uitgevoerde houtrot reparaties. Zodat jij óók zeker kunt zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Weten wat ik voor jou kan betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Kleurrijke groet, John Saarloos