22 januari 2014

Glas

 

 

Schilder, maar ook specialist in glas!

Van oudsher is de schilder bekend met verwerken van diverse soorten glas. Uiteraard is ook Saarloos schilderwerken ruim bekend met alle glastoepassingen, zowel voor de zakelijke als  de particuliere markt.

Wij leveren en plaatsen alle soorten glas te weten:

  • Isolatieglas
  • HR++ glas
  • Inbraakwerend glas
  • Veiligheidsglas
  • Geluidswerend glas
  • Brandwerend glas
  • Getint glas (verschillende kleuren)
  • Zonwerende beglazing
  • Enkel glas
  • Diverse draadglassoorten

 

Energie besparen met HR glas

Bent u op zoek naar HR glas, bijvoorbeeld om uw energierekening zover mogelijk naar beneden bij te stellen? Saarloos schilderwerken kan u voorzien van HR, maar ook van HR+ of HR++ glas, waarmee u zorgt voor een uitstekende isolatie van de ruimte. Dit is zeer interessant, aangezien u er op die manier voor zorgt dat de gestookte warmte minder snel naar buiten zal verdwijnen. HR glas zorgt er op die manier voor dat u de investering hierin als het ware vanzelf terug kunt gaan verdienen.

HR glas of HR++

Uiteraard kunt u het HR glas in verschillende soorten bestellen. Het reguliere isolatieglas zorgt ervoor dat de warmte minder gemakkelijk door uw ruiten naar buiten verdwijnt, maar u kunt daarnaast ook kiezen voor toepassingen die een lagere U-waarde kennen, waardoor de isolatie van een nog betere kwaliteit zal zijn. Denk hierbij onder andere aan HR+ en HR++, maar ook het ZHR++ glas dat we u aan kunnen leveren. U kunt de U-waarde op die manier terugbrengen naar minder dan 1.2, waar HR glas ervoor zorgt dat deze tussen de 1.6 en 2.0 uit zal komen.

Ook leveren wij dubbelglas met kunststof roeden reeds in het glas gemonteerd. Ook veiligheids glas (securite en gelaagde kwaliteiten) kan door ons worden geleverd en geplaatst. Binnen de NEN3569 Norm voor beglazing is opgenomen dat ruiten (met een lagere positie dan 85 cm van de grond) van veiligheidsglas of gelaagd glas dienen te zijn (verplicht). Bij opname van een offerte wordt dus meteen voor u gekeken of aan de veiligheidseisen wordt voldaan.

HR glas met coating

U kunt het HR glas daarnaast ook laten behandelen met een speciale HR-coating. Op die manier zorgt u ervoor dat niet alleen de warmte vanuit uw woning wordt geweerd, maar dat er andersom ook sprake is van een warmte werende werking. Het glas wordt op die manier warmte werend, door ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld warme zonnestralen niet zomaar de mogelijkheid hebben om de temperatuur in uw woning op te laten lopen. Dat is met name interessant wanneer u er met het HR glas voor wilt zorgen dat de temperatuur in de zomer niet te ver op zal lopen, bijvoorbeeld wanneer de zon veelal op uw ruiten schijnt.

 

Geluid isolatieglas

Staat uw pand in een stedelijke omgeving of in de buurt van een doorgaande weg, dan heeft dit natuurlijk voordelen voor uw bereikbaarheid. Maar de keerzijde – geluidshinder – hoeft u niet op de koop toe te nemen. Met  akoestische voorzetramen van kunt u geluidsoverlast van verkeer en vliegtuiglawaai effectief bestrijden, zonder dat uw bestaande kozijnen vervangen hoeven te worden.

Door het toepassen van moderne materialen en technieken zijn de producenten erin geslaagd de meest effectieve vorm van geluidsisolatie te creëren. Onze voorzetramen houden lawaai uit uw omgeving eenvoudig buiten en bieden tegelijkertijd superieure warmte-isolatie, terwijl het aangezicht van uw pand of woning onaangetast blijft. Deze combinatie is wel zo prettig – een rustige woon- en werkomgeving is immers geen overbodige luxe.

 

Breukglas

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar scherven brengen geluk. In dit geval brengt zij in ieder geval snel een vakkundige glaszetter welke het probleem voor u zo snel mogelijk verhelpt.

Offertes voor alle types beglazing worden altijd “op maat” verstrekt en met een scherpe prijs. Dat is bij Saarloos schilderwerken glashelder!